Margaux-provning
Bland alla distrikt i Bordeaux är Margaux ett av de mest eleganta i Médoc!
Vi inleder eftermiddagen med en djupdykning i Margaux och provar viner från fyra olika slott och fyra olika decennier.
Hur har stilen förändrats, och hur bevaras elegansen vid lång lagring?
Till middagen börjar vi givetvis med champagne på magnum som aperitif (ja, även i Bordeaux dricker man champagne!).
Därefter serveras uteslutande viner från Bordeaux till maten.
Till varmrätten dricker vi två olika vin från det fantastiska Château Palmer, 3e Grand Cru Classé Margaux, som ofta kallas en "Super Second" eftersom det ofta håller sama klass som Premier Grand Cru-vinerna.
Vi jämför en modern årgång från 1995 med en årgång från 1921, gjord i den äldre stilen.
Båda är fantastiska årgångar - men har den äldre klarat sig i hela 104 år?
Följ med på en unik provning och middag där vår chefsommelier Marcel Visser delar med sig av sin kunskap och anekdoter från ett helt liv i vinets värld.
Till provningen:
1973 Château Prieuré Lichine
1988 Château Rauzan Gassies
1996 Château Angludet
2006 Le Pavillon Rouge du Château Margaux
-------------------------------------------------------------
Till middagen:
Aperitif: 2008 Coulon pere & Fils Magnum flaska
Förrätt: 2007 Blanc de Lynch Bages
Varmrätt: 1921 Château Palmer
Och även: 1995 Château Palmer
Ost: 2001 Le Pavillon Blanc du Château Margaux
Dessert: 1978 Château Lafaurie-Peyrague, Sauternes
Vistelsepaketet inkluderar:
Välkomstkaffe i salongerna
Vinprovning kl 16.00
Fyrarätters middag inkl. vinpaket
Övernattning
Frukostbuffé
6995 kr/person.
Det är begränsat antal platser.
Välkommen till en dag fylld av nya upplevelser och underbara viner!
Hoppas vi ses!
/ Marcel Visser